FN dagen 24 oktober 2016

Vi började dagen med att läsa Pernilla Stalfelts bok ”Alla barns rätt” tillsammans. Eleverna är engagerade och intresserade och många kom med olika tankar och infallsvinklar om vad barn behöver och vad som borde vara alla barns rätt. Författaren har med sin enkla och fyndiga text tillsammans med fantasifulla och talande illustrationer lyckats skapa en bok som är ett alldeles utmärkt underlag för samtal om barns behov. Boken finns som app och är gratis att ladda ner.

ska%cc%88rmavbild-2012-11-20-kl-10-23-58

Efter rasten gjorde vi en övning inspirerad av Rädda barnens ”Livets lotteri”  Eleverna fick dra en ”livslott” i form av en ihopvikt lapp. Halva klassen hade tur och fick glädjen att leva i rika länder och andra halvan fick helt andra förutsättningar. De två grupperna samlades sedan runt två olika bildcollage. Vi tittade på bilderna och samtalade om dem och vad de betydde.

Det är bra att barn blir medvetna om livsvillkor i olika delar av världen, men det är också oerhört viktigt att vi vuxna visar på att det går att förändra och att varje liten insats är värdefull. Vi kommer självklart att fortsätta samtala om vad vi kan göra.

Imorgon bitti samlas alla elever i matsalen för en stunds sång och musik på temat. Vi i åk 2 och 3 bidrar med ”Freden börjar med barnen”

För dig som vill stödja Unicefs arbete finns det flera alternativ på deras sida.

Allt gott från oss!

 

 

En reaktion på ”FN dagen 24 oktober 2016

  1. Kul att se att ni jobbar med att barnen ska uppskatta att de är födda i just Sverige. Vi ska vara oerhört tacksamma för det, och tänka på och bidra till andra som inte alls har samma fantastiska förutsättningar till ett långt, friskt liv med mat på bordet och utbildning för den som vill. Sverige är fantastiskt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s